Wraak

Uit de antwoorden op de enquete over liefdesverdriet bleek dat wraakbehoefte een nu en dan weerkerend motief is bij breuken in relaties.

Is wraak altijd slecht?

Kan het, mits in subtiele vorm gepleegd, niet een natuurlijk verweer zijn van een mishandeld mens? Is het met sommige vormen van wraak misschien toch niet mogelijk iets recht te zetten? Of loopt wraak altijd uit de hand?


foto Andy Dean

We vroegen sommige inzenders iets over hun ervaringen op dit gebied te vertellen.

Hieronder de verhalen met eventueel een reactie van Roel eronder:
(klik op een verhaal en scroll naar beneden om betreffende verhaal te lezen)


Carolien Roodvoets over vreemdgaan - Artikel
Verhaal 14 "Geluidsopname van haar ex"
Verhaal 13 "Afscheidsbrief van wraak"
Verhaal 12 "Uit de hand gelopen wraak na naaktfoto's"
Verhaal 11 "Waarschuwing ..."
(verwijderd op verzoek van schrijfster)
Verhaal 10 "Wraakbrief van een bedrogen Vlaamse"
Verhaal 09 "Lieve vrouwen die behoefte voelen zich te wreken"
Verhaal 08 "Vrouw die verslaafd is aan datingsites"
Verhaal 07 "Ava's achterhoofd"
(verwijderd op verzoek van schrijfster )
Verhaal 06 "Gepaste wraak"
Verhaal 05 "Stel je voor dat-ie morgen belt!" - het verhaal van Sayang met commentaar van Petra van der Loos
Verhaal 04 "Ik pakte een priem"
Verhaal 03 "Mijn afrekening" - het verhaal van een 16-jarige halfwees
Verhaal 02 "Wraak op haar, nu het omgekeerde"
Verhaal 01 "Mijn wraak achtervolgt mij" -van een vrouw die het hem heftig betaald zette ( en haar advies voor vrouwen met een getrouwde minnaar)


Wie volgt, met zijn of haar ervaring op dit gebied?
Mail naar roelvduijn@planet.nl

Terug naar Liefdesverdriet Introductiepagina





Geluidsopname van haar ex


Dag Oscar,

Zoals ik je gezegd heb wil ik de tijd die we samen hebben doorgebracht niet koesteren en er geen mooie herinnering aan overhouden. Dat kan niet meer door de wrede manier waarop het geëindigd is.
Wekenlang heb ik mijn hoofd gebroken over hoe ik dit moest plaatsen. Eerst wilde ik graag de erkenning dat er effectief iets geweest is, dat het niet allemaal gefantaseerd is of mooier werd voorgesteld door mezelf. Nu, door de gebeurtenissen van de laatste dagen, schaam ik mij. Ik schaam me voor wat ik ooit in jou gezien heb.

Ik schaam me voor de liefde die ik je ooit heb gegeven, want ik zie nu pas in wat voor iemand jij bent.
Al jaren zeggen alle mensen dit tegen mij...mensen uit jouw en mijn omgeving...Oscar is au fond een goeie vent, maar hij heeft geen ballen aan zijn lijf. Hij gaat stilletjes zitten wachten tot jouw bedrijf ooit verkocht zal worden voordat hij actie gaat ondernemen. Hij klaagt altijd over alles en nog wat, maar doet er nooit iets aan. Jarenlang heb ik je verdedigd, tegenover je zakenrelaties, je zgn vrienden en collega's en afgelopen maandag nog tegenover jouw vrouw.

Maar ze hebben allemaal gelijk.
Deze Oscar wil ik niet meer kennen. Een man die geen eergevoel kent, die zichzelf vrijpleit achter grote woorden zoals 'de waarheid', maar in werkelijkheid iedereen daarmee bedriegt.

Een man die zijn werkgever bedriegt door een firma te managen op een andere manier dan dat hij zou doen als het zijn eigen bedrijf zou zijn. Een man die zijn vrienden verloochent. Die zelfs de moeder van zijn kinderen verloochent, door eerst zogezegd voor haar te kiezen en dan nog te beweren dat ze voor hem nooit zo belangrijk kan worden als een andere vrouw.

Een man die het leven verloochent.

Ik weet dat je in de loop der jaren veel vijanden hebt gemaakt, allemaal mensen die het juiste moment afwachten om toe te slaan. Alleen al door af te wachten weet ik dat je veel zal kwijt raken. Je kan niet met mensen doen wat jij doet.

Ik wil je zeggen dat je mij hebt onderschat.

Ik heb bewijsmateriaal verzameld, opgezocht, van vele mensen verkregen en je hebt me daar dan ook nog eens fantastisch zelf mee geholpen.
Mails, juridische documenten en opnamemateriaal. Die allemaal staven en aantonen wat ik hierboven heb geschreven.

Het zal leuk zijn voor Ingrid om jou ZELF te horen zeggen dat de seks met haar nooit goed was en nooit goed zal zijn, leuk voor je medewerkers om te horen dat je hen niet vertrouwt en al de andere leuke quotes over hen, leuk voor je vrienden om niet zo'n vriendschappelijke respectvolle uitspraken te horen, leuk voor je dochters om te horen dat je hen zelfs nooit gewild hebt,...

Je mag nu de 'ultieme' waarheid (die heb je toch zo graag hè, heb je me maandag nog gezegd) verwachten, in de vorm van allerlei acties : van juridische procedures en interessante fragmentjes...

Leve de waarheid. Ineke zei ooit : er is een kleine Oscar en een grote Oscar. Ik ken nu de waarheid. Er is alleen maar een kleine Oscar. Velen wisten dit blijkbaar al en vele anderen zullen het snel weten.
Dat zal mijn bijdrage aan de waarheid worden.

Liesbeth
(Maastricht)





Terug naar Liefdesverdriet Introductiepagina