Home Lie f desverdriet.info


Dodelijke liefdesverdriet berichtenpagina

----------------------------------------------------------------

Het Nieuwsblad 25 juni 2009
België

Yasmine stapt uit het leven


VRT-presentatrice, zangeres en icoon van de holebi-beweging Yasmine is niet meer. Ze koos ervoor om uit het leven te stappen. Ze werd 37.

De VRT-presentatrice en zangeres Yasmine (37) is uit het leven gestapt. Ze was gisteren een tijdlang vermist, tot een wijkagent haar lichaam vond op een terrein niet ver van waar ze woonde. Ze heeft zich verhangen.

Het ging al een tijd niet goed met Hilde Rens, de echte naam van Yasmine. Ze viel snel af, had het zichtbaar moeilijk zich op te laden voor haar presentatiewerk en zou zich volgens collega's al langer neerslachtig gevoeld hebben. De reden was liefdesverdriet. Eind april kwam er immers een einde aan haar sprookjeshuwelijk met ex-De Mol-deelneemster Marianne Dupon.

Rens zei over Dupon: 'Is Marianne de vrouw van mijn leven? Ik denk het wel. We zijn nu toch al lang samen, we zijn getrouwd en hebben een kind. Hoeveel serieuzer kan het zijn?' Toen na zes jaar huwelijk toch een einde aan de relatie kwam, stortte haar wereld in.

Toch wees niets erop dat Rens een wanhoopsdaad plande. Haar zomer stond aardig volgepland met optredens - ze zou dit weekend nog optreden op Genk on Stage. Yasmine stond ook bekend als een sterke vrouw, een doorduwer, ambitieus en gedreven.

Toen Het Nieuwsblad haar eerder deze maand belde om naar haar gemoedstoestand te peilen, gaf ze toe een lastige periode door te maken. 'Maar ik red me heus wel', zei ze toen. Vorig jaar zei ze nog in een interview: 'Ik wil nog niet doodgaan, mijn taak zit er nog niet op. Ik ben nog te jong, ik wil nog zoveel doen en onze dochter groot zien worden.

En dus slaat haar dood zowat iedereen in de muziek- en media-wereld met verstomming. Zoals haar ex-partner Dieter Troubleyn zei aan Het Nieuws: 'Yasmine is een vechter, iemand die al haar dromen heeft gerealiseerd. Ik kan dat niet rijmen met de manier waarop ze nu uit het leven is gestapt.'

Ook haar collega's van het entertainmentprogramma De rode loper reageren verbijsterd: 'De hele redactie is in shock. De breuk met Marianne was een zware slag voor haar en we zagen haar zienderogen achteruitgaan, maar dit had niemand van ons verwacht.' Ze krijgen intussen bijstand, zegt Petra Van San, persverantwoordelijke bij de VRT. 'Iemand van de netmanagers is nu bij de naaste collega's van Yasmine om samen de eerste emoties te verwerken.'

Yasmine was de laatste jaren uitgegroeid tot een van de grandes dames van de openbare omroep. Ze was omroepster maar ook een belangrijke presentatrice met een eigen stijl. Zo presenteerde ze De rode loper met de nodige ironie en schuwde ze de kwinkslagen niet. En ze was een tijdlang de leading lady van Radio Donna. Yasmine was ook zangeres van gevoelige, meestal Nederlandstalige nummers.

Ook de Belgische holebi-beweging verliest met Hilde Rens een uithangbord. Ze was, zoals vriendin Truus Druytsomschrijft, 'van onschatbare waarde voor de holebi's. Ze nam een duidelijke positie in en zei openlijk ik kies voor een vrouw.'

In 2005 werd ze nog verkozen tot Grootste Holebi-Belg, een tegenhanger van de Grootste Belg-verkiezing. Seppe Geerts van Wel Jong Niet Hetero reageert aangeslagen. 'Zij was een sterke madam die openlijk uitkwam voor haar geaardheid en er normaal mee omging. Daardoor is ze een groot voorbeeld geweest voor heel wat lesbische meisjes.Wie een rolmodel nodig had, kwam al snel bij haar terecht.'

Hilde Rens laat een dochter achter. Ella-Louise is twee jaar oud.

Videolinks over Yasmin:

videoId=361365

videoId=361397

videoId=361445

----------------------------------------------------------------

Telegraaf 01 jan 2009
Lima, Peru

Man met liefdesverdriet blaast zich op met dynamietIn het Andesgebergte heeft een Peruaan met liefdesverdriet zelfmoord gepleegd door zichzelf op te blazen met dynamiet.
Dit hebben media in het Latijnsamerikaanse land donderdag gemeld. De man bond een lading dynamiet om zijn lichaam en bracht het tot ontploffing. De man was volgens mensen die hem kenden, erg gedeprimeerd omdat zijn verloofde de relatie had verbroken.


----------------------------------------------------------------


Telegraaf 03 dec 2008
Landen, België

Vrouw dood door liefdesverdrieten 4-jarig meisje heeft in één week haar beide ouders verloren. De 41-jarige moeder van het meisje kwam op tragische wijze om het leven op de begrafenis van haar 44-jarige man, die een week eerder overleed. Volgens artsen stierf de vrouw aan de gevolgen van liefdesverdriet.
Thierry Pansaerts en Veerle Robin uit het Belgische Landen hadden een gelukkig leven, tot Thierry op 26 november dood in zijn bed werd aangetroffen, meldt de Gazet van Antwerpen.

Veerle organiseerde nog wel de begrafenis die dinsdag zou plaatsvinden, maar was volgens haar familie werkelijk kapot van verdriet. Op de ochtend van de begrafenis werd ook zij dood aangetroffen.


Intense emoties
Volgens de dokters die haar hebben onderzocht zou het hart van de vrouw het begeven hebben door de intense emoties. Volgens neuropsychiater Karel Ringoet is dat mogelijk omdat er bij de dood van een dierbare heel wat gevoelens loskomen, die soms fysiek niet meer te dragen zijn. Hierdoor kan een hartaanval veroorzaakt worden.

Volgens Ringoet komt dit verschijnsel vaak voor bij bejaarden, maar niet bij jonge mensen zoals Veerle.

----------------------------------------------------------------Telegraaf 09 dec 2008
Mönchengladbach, Duitsland

Levenslang na liefdesverdrietEen 22-jarige man is dinsdag door een rechtbank in het West-Duitse Mönchengladbach tot levenslang veroordeeld omdat hij zijn vriendin met een gasexplosie wilde vermoorden. De veroordeelde automonteur handelde uit liefdesverdriet.

De man draaide in maart de gasleiding in zijn woning open. Toen zijn 17-jarige vriendin, die hem wilde verlaten, een sigaret aanstak, ontstond er een explosie. Daardoor stierf een 45-jarige buurman. Vijftien personen raakten gewond.
 

 

Home |Over ons |Contact || JudyQ©2006-2015 Blueconnexxion Studio